Voki

Χρησιμοποιώντας ένα Voki (avatar που μιλάει) στην εκπαίδευση

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε και να ακούσετε το avatar

Δωρεάν υπηρεσία που μας επιτρέπει: Δημιουργία προσαρμοσμένων avatars. Προσθήκη φωνής στο Voki avatar μας. Δημοσίευση των Voki μας σε οποιοδήποτε blog, ιστοσελίδα ή διαδικτυακό προφίλ.

Στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το avatar είναι η γραφική αναπαράσταση του χρήστη που αντιπροσωπεύει το alter ego ή το χαρακτήρα του χρήστη.  Μπορεί να πάρει είτε μια τρισδιάστατη μορφή, όπως σε ηλεκτρονικά παιχνίδια ή εικονικούς κόσμους, είτε μια δισδιάστατη μορφή ως εικονίδιο στο Διαδίκτυο σε φόρουμ ή σε ηλεκτρονικές κοινότητες. Είναι ένα αντικείμενο που αντιπροσωπεύει ένα χρήστη του Διαδικτύου, συνδέοντας την προσωπικότητα του με ένα όνομα οθόνης ή ένα όνομα χρήστη.

Εφαρμογές στην Εκπαίδευση

  • Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Voki για να δημιουργήσουν μια παρουσίαση για την τάξη τους, να ηχογραφήσουν ένα μήνυμα και να δημιουργήσουν ένα avatar του εαυτού τους.
  • Οι μαθητές επικοινωνούν και συνεργάζονται με τους συμμαθητές τους ή/και με άλλους μαθητές σε άλλα σχολεία, με την ανταλλαγή των ηχογραφημένων μηνυμάτων.
  • Οι μαθητές ξενόγλωσσων μαθημάτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Voki, για να «μιλήσουν» την ξένη γλώσσα σε δραστηριότητες παιξίματος ρόλων.
  • Ο καθένας μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ως σύντομο «δελτίο ειδήσεων».
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εισαγωγή σε ηλεκτρονικά portfolia μαθητών.
  • Σαν μια «αυθεντική» ξενόγλωσση εμπειρία, οι μαθητές γράφουν, διαβάζουν, διορθώνουν και μιλάνε σε κοινό.